images%5CMarketing%5Cgallery%5CEide-flislegger-121_large

Flislegger – ærlig arbeid

images%5CMarketing%5Cgallery%5CEide-flislegger-121_largeFlisleggere har fått et noe frynsete rykte de siste årene på grunn av noen bekymringsfulle trender og hendelser. For det første har det vært en del såkalte håndverkere av både norsk og utenlandsk opprinnelse som har dratt rundt i landet og tilbudt flislegging uten å kunne faget, følge norsk lov, eller i det hele tatt å forholde seg til folkeskikk. Mange har unndratt seg skatt, brutt arbeidsmiljøloven, og til og med begått vinningsforbrytelser mot kundene sine. Slik skal det ikke være – og slik er det selvfølgelig heller ikke, så lenge du bare benytter deg av autoriserte, profesjonelle, og organiserte flisleggere.

Flislegging er et veldig nøyaktig og presist håndverk, der man bruker fliser eller andre materialer som klinker og plater til å dekke vegger og gulv. I det alt vesentlige legger man flis innendørs, men noen ganger kan det også være aktuelt med flislegging utendørs. Flislegging er som regel det beste alternativet i våte rom, som for eksempel bad eller svømmehaller. Før man legger flis er det derfor veldig viktig at man gjør en grundig jobb med det som heter fuktisolering. Dette skal forhindre at det kommer inn fukt via gulv og vegger.

Flislegging har imidlertid ikke bare praktiske funksjoner, det skal også se fint ut. Man må legge flisene i riktig mønster, bruke det limet som passer best, og passe på at fugene herdes. Ofte jobber man flere sammen i et lag for å få jobben gjort så hurtig som mulig. Det er jo ofte slik at det aktuelle rommet skal tas i bruk så fort som mulig av familien eller organisasjonen som har bestilt flisleggingen.

Flislegging er et yrke som kan kreve mye kjøring for å dra rundt til forskjellige kunder, særlig hvis du bor litt ute på landet. Derfor er det i høyeste grad anbefalingsverdig å ta førerkort dersom du vil bli flislegger.

Leave a Reply