Hei, og velkommen til disse sidene om alt som har med håndverksyrker og håndverksutdanning å gjøre! På dette nettstedet får du alt av informasjon om mange forskjellige yrker og håndverk, og innsikt i de stegene du selv kan ta for å få et slikt yrke.

I dagens samfunn legges det stor vekt på teoretisk utdanning og å jobbe på kontor, men det passer jo ikke for alle. Faktisk er det nå for tiden egentlig større behov for folk, med håndverksfaglig utdanning og erfaring, enn det er for hvitsnipparbeidere. Håndverksfag er også en god mulighet for tidligere oljearbeidere, som har blitt rammet av lave konjunkturer i den bransjen. Man tjener godt som håndverker, og man trenger ikke å gå på noe universitet for å få utdanningen. I mange tilfeller kan man også bli sin egen sjef, og kanskje på sikt ha et større firma med flere ansatte.

I håndverksyrkene gjelder det først og fremst å ha praktiske og tekniske ferdigheter, og å gjøre jobben på en grundig, nøyaktig, og profesjonell måte. Teorien skal være på plass, men så snart du sitter er det læretida som virkelig vil vise om du duger som håndverker. Dersom du først lærer deg et håndverk, er det noe som ingen kan ta fra deg. Mens mange jobber innenfor industrien, IT, regnskap, og så videre kan sendes ut til billigere aktører i utlandet, er det vanskelig for dine kunder å ringe etter en rørlegger, eller elektriker, fra India, eller fra Filippinene. Det betyr at du har en sikker jobb i mange år fremover dersom du får fagbrev i et håndverk.